petak, septembar 20, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ove nedelje

Čitaj još

Na sednici Skupštine grada Niša potvrđeni mandati, odbornici položili zakletvu

Sednicu Skupštine grada Niša obeležili su do sada česti prekidi i više pauza, kao i povišeni tonovi

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Niša novim odbornicima potvrđeni su mandati i oni su položili zakletvu. Konstaovano je da je Slavici Aleksić iz SNS prestao mandat, jer je promenila prebivalište, posle čega je utvrđena pauza kako bi se donela odluka o tome ko će je zameniti, javio je izveštač Tanjuga.

Sednicu Skupštine grada Niša obeležili su do sada česti prekidi i više pauza, kao i povišeni tonovi, a počela je negodovanjem predstavnika opozicije, jer nije bio uvažen njihov zahtev o izmeni dnevnog reda.

Zbog toga su tražili glasanje o dnevnom redu i blokirali govornicu, a zatim je određena pauza radi verifikacije mandata odbornika. Verifikacioni odbor nije potvrdio mandat Tihomira Perića iz Ruske stranke, ali je, kako prenose lokalni mediji, njegov mandat stavljen na glasanje i usvojen.

Na dnevnom redu je još izbor predsednika i sekretara Skupštine, kao i izbor gradonačelnika i članova Gradskog veća.

Prema konačnim rezultatima Gradske izborne komisije, koalicija oko SNS je osvojila 30 odbornika, GG „Dr Dragan Milić“ 16, koalicija Biramo Niš 10, koalicija „Ujedinjeni za Niš -Nada“ i Kreni promeni po dva odbornika i Ruska stranka jednog.

Opozicija se nekoliko puta žalila na izborni postupak i odluke GIK. Zbog toga se konstitutivna sednica održava skoro dva i po meseca posle izbora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Izvor: TELEGRAF

Popularne vesti