petak, septembar 20, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ove nedelje

Čitaj još

Igor Novaković (SPS) izabran za predsednika Skupštine grada Niša

Za sekretara izabrana Anđela Milojević, diplomirana pravnica

Odbornici Skupštine grada Niša izabrali su večeras Igora Novakovića iz Socijalističke partije Srbije za predsednika Skupštine grada Niša, dok je za sekretara izabrana Anđela Milojević, diplomirana pravnica.

Lider niških socijalista Igor Novaković izabran je za predsednika Skupštine sa 31 glasom od ukupno 61 odbornika, saopštila je večeras predsedavajuća Skupštine grada Niša Mirjana Lapajne, prenosi RTS.

Predstavnici opozicije nisu glasali, a osporili su Novakovićev izbor tvrdeći da je bila povređena tajnost glasanja i da je izveštaj o glasanju potpisalo samo četiri od devet članova komisije.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Niša ranije danas su verifikovani mandati odbornicima, koji su položili zakletvu.

Skupština je odlučila da radi do kraja dnevnog reda i izbora novog gradonačelnika.

Odbornici opozicije ranije danas su u jednom trenutku napustili sednicu jer, kako su tvrdili, nije bilo kvoruma za izglasavanje novog odbornika SNS Bratislava Ćirkovića koji je zamenio Slavicu Aleksić iz te stranke.

Aleksićevoj je, kako je rečeno danas na sednici, prestao mandat zbog promene prebivališta.

Predsedavajuća Lapajne (SNS) istakla je da Poslovnik nije povređen i da su imali kvorum za zamenu – 31 odbornika, prenele su Južne vesti.

Izvor: TELEGRAF

Popularne vesti